25 січ. 2022 р.

В рамках тижня вивчення історії і права   шкільними бібліотекарями у співпраці з вчителем історії було проведено урок-гру "Стежками Русі-України". Учні 7В та 7Г активно відповідали на питання історичної вікторини, складали пазл-карту Русі України, відновлювали втрачені рядки державного гімну України. Захід пройшов весело і цікаво. Всі учасники отримали неабияке задоволення.
 


 Зустріч учнів 8-А класу з бібліотекарем ЦБС ім. Лесі Українки бібліотеки-філії №21. Пані Оганесян презентувала нові надходження  та рекламувала  дискусійний клуб  " Поза темою", що діє на базі книгозбірні.

11 січ. 2022 р.

 

Шановні викладачі, батьки та учні середньої школи, 22 грудня 2021 року розпочався ІІ етап конкурсного відбору підручників для 9 класів.

22 груд. 2021 р.

 


                  У кожного  є друзі. З однимими граємось з іншими спілкуємось. Але є друзі, які приходять до нас, або ми ідемо до них тоді, коли ми захочемо.

17 груд. 2021 р.

 


Напередодні зимових канікул, 17 грудня, в школі вдруге пройшло свято "Посвята в читачі". Всіх другокласників урочисто прийняли до складу читачів шкільної бібліотеки.

16 груд. 2021 р.

 

    16 грудня в шкільній бібліотеці для другокласників відбувся  урок «Посвята в читачі».

    Під часу уроку діти познайомилися з бібліотекою, правилами збереження книги і поведінки в книгозбірні.

14 груд. 2021 р.

     Шкільна бібліотека продовжує плекати  в учнях почуття гордості за приналежність до української нації, саме для цього  14 грудня у 7Б класі, за участі бібліотеки-філії №1 Херсонської ЦБС,було проведено бібліотечний урок «Закарпатський феномен-Олександр Гаврош»

8 груд. 2021 р.

    Напередодні міжнародного дня прав людини (10 грудня) та у рамках місячника громадянсько-патріотичного виховання виховання у 9-Б класі проведено бібліотечний урок-правовий дартс «Точно в ціль».

30 лист. 2021 р.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 


    1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема

Бібліотечний урок "Лікарські рослини навколо нас"

В рамках місячника здорового способу життя у 5а  30 листопада було проведено бібліотечний урок "Лікарські рослини навколо нас" 
     Мета: ознайомити дітей із лікарськими рослинами Херсонщини; розширити знання про цілющі властивості лікарських і кімнатних рослин, про користь, яку вони приносять людям; Розвивати уміння чітко та лаконічно висловлювати свої думки; Виховувати бажання бути здоровим, бережливе ставлення до природи, до всього живого на Землі.

27 лист. 2021 р.

День пам’яті жертв Голодомору.


 27 листопада ми відзначали День пам’яті жертв Голодомору. В Україні та в усьому світі у цей день люди традиційно запалюють свічки у вікнах — на знак пам’яті та пошани до мільйонів українців, які загинули внаслідок геноциду.

41 школа також доєдналася до цієї традиції, у холі школи було поставлено книжкову виставку та запалено свічу пам,яті...

16 лист. 2021 р.

Фотомарафон «Толерантність починається з посмішки».

Олександр Довженко писав: «…людина повинна бути Людиною…» - це і стало основою для створення книжкової виставки «Доброта врятує світ». 

Літературно -етнічна вікторина «Книги про добро для дітей»


Світ вражає різноманіттям.  Специфічні особливості, риси та потреби роблять кожного з нас унікальними. Однак, усі ми рівні.Саме тому ми у школі привчаємо дітей змалку розуміти, що є люди, які відрізняються від них тільки зовні: кольором шкіри чи способом пересування, але всередині вони добрі та заслуговують розуміння.

16 листопада 1952 року у Львові на 81-му році життя померла одна із найбільш славетних українських співачок Соломія Амвросіївна Крушельницька.

     Народилась Соломія 23 вересня 1872 року в родині українського греко-католицького священика Амвросія та Теодори Марії Крушельницьких у селі Білявинці, що на Тернопільщині.